Berivita Sinaasappelolie 50ml | Etherische Olie

18,95
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Berivita Sinaasappelolie 50ml | Etherische Olie

Zoet geurende, zuivere Sinaasappel Etherische Olie, in aluminium flacon van 50ml. Geen druppelaar maar schenkrand. Gemaakt door stoomdestillatie van sinaasappelschillen.

Bevat: Sinaasappel (Orange Oil) Olie (100%)


Extractiemethode: stoomdestillatie sinaasappel schillen
Geur: zoete citrus


De Sinaasappelboom Citrus aurantium, komt oorspronkelijk uit China. Tegenwoordig worden er verschillende soorten geteeld met zoete sinaasappels, de Citris sinensis. Middels stoomdestillatie van de schillen van onrijpe sinaasappels wordt de etherische Sinaasappelolie gewonnen. De geur van deze olie zou ontspannend werken en betere ademhaling geven.

Aromalamp: 5-6 druppels sinaasappelolie in een waterbakje boven een (waxine-) lichtje. Zorg altijd voor voldoende water in het bakje.

Badolie: los 10 tot 15 druppels sinaasappelolie op in een neutrale badolie (werkt als emulgator) en voeg dit toe aan het badwater.


Massage-olie: los 10 tot 15 druppels sinaasappelolie op in neutrale huid- of massage-olie of gebruik bijvoorbeeld pure tarwekiemolie of druivenpitolie.


Al in de oude beschavingen, zoals van Egypte, India en China, kende men de kracht van etherische of essentiële oliën. Deze lichte en vluchtige oliën bevatten de aromatische bestanddelen uit bloemen, bladeren, hout van bepaalde planten of bomen. De indringende en typische geuren hebben invloed op uw stemming, op de geestelijke veerkracht en brengen een prettige sfeer in huis.

Onze etherische Olie is bedoeld voor uitwendig gebruik, niet gebruiken bij zwangerschap/borstvoeding. Nooit onverdund op de huid gebruiken. Kan in hoge doses irritatie geven. Buiten bereik van kinderen houden.

Etherische olie kunt u het beste donker en niet te warm bewaren. Houdbaarheid na openen is beperkt, belangrijk is de olie goed af te sluiten na gebruik, dat komt de houdbaarheid ten goede. We verpakken de olie in stevige aluminium flacons (canisters). De olie buiten bereik van kinderen en (huis-) dieren bewaren.


Wees altijd verstandig bij gebruik van Etherische oliën. Etherische oliën kunnen bij onjuist gebruik een gevaar opleveren voor de gebruiker, zijn/haar omgeving en het milieu. Daarom zijn onze etherische oliën voorzien van waarschuwings etiketten en teksten.
Op al onze verpakkingen vindt u een etiket met waarschuwingen:

Etherische oliën zijn vaak licht ontvlambaar, dat wil zeggen dat ze relatief makkelijk vlam kunnen vatten. Goed verpakte olie, zoals de onze in een aluminium canister of een (bruin-) glazen fles, zal niet spontaan branden, brandgevaar is met name belangrijk als er etherische olie, onverhoopt, wordt gemorst.
Berg de etherische olie goed op, met gesloten dop, donker en niet te warm. Als u restanten moet opruimen waar etherische oliën zijn gebruikt, zoals tissues en watten, dan kunt u die het beste uitwassen met water, voordat u deze gaat wegggooien.

Op een enkele uitzondering na is pure etherische olie irriterend voor de huid en slijnvliezen, soms zelfs bijtend. Dit betekent dat gebruik van zuivere etherische olie of olie die onvoldoende verdund is, kan leiden tot een branderig, prikkelend gevoel op de huid, rode vlekken en in extreme gevallen zelfs brandwonden. Gebruik etherische olie nooit onverdund.

Sommige etherische oliën zijn fototoxisch, dit betekent dat ze pigmentatie van de huid kunnen veroorzaken als ze worden aangebracht op de huid die binnen 24 uur wordt blootgesteld aan zonlicht of UV-licht, bv Zonnebank. Dit gaat vooral op voor citrusoliën (én Bergamot olie)

Wellicht ernstiger dan huidirritaties, is de allergene werking van sommige bestanddelen in etherische oliën. Vrijwel alle etherische oliën bevatten van nature allergenen: Chemische verbindingen die een allergische reactie op de huid kunnen veroorzaken, voorbeelden daarvan zijn limogeen, linageen en andere. Soms bestaat een etherische olie vrijwel uitsluitend uit zulke allergie veroorzakende stoffen. Een allergische reactie vindt niet bij iedereen plaats en soms pas na jaren gebruik.
Een allergische reactie uit zich meestal als een (huid-) irritatie, vaak al bij een lage dosering. Helaas is een allergische reactie nooit uit te sluiten, maar verstandig gebruik van etherische olie beperkt het risico.
Houdt altijd rekening met een mogelijke allergische reactie: Neem bij twijfel contact op met een (huis-) arts.

Bij kinderen of huisdieren heeft is het ook verstandig goed op te letten. Sommige soorten etherische olie kunnen bij inslikken een chemische longontsteking veroorzaken. Hierbij komt er etherische olie in de luchtwegen en kan door de stroperigheid een ontstekingsreactie veroorzaken. Dit kan ernstig verlopen, ga in een dergelijk geval altijd naar huisarts of eerste hulp van een ziekenhuis.
Enkele etherische oliën zijn giftig of schadelijk bij inslikken. Wij raden af om etherische olie te gebruiken als u zwanger bent.